7 beste Pastacombinaties voor gewichtsverlies, zegt diëtist

7 beste Pastacombinaties voor gewichtsverlies, zegt diëtist

Pasta wordt vaak beschouwd als een verboden voedsel als het gaat om gewichtsverlies, maar dat hoeft niet zo te zijn. In combinatie met de juiste ingrediënten kan pasta een voedzame en bevredigende aanvulling zijn op een dieet voor gewichtsverlies. Als diëtist heb ik zeven pastacombinaties geïdentificeerd die kunnen helpen bij het ondersteunen van je doelstellingen voor gewichtsverlies, terwijl je nog steeds je verlangens bevredigt.

1. Tomatensaus, kaas, Feta en oregano

Deze combinatie is een voedingskrachtcentrale. Spinazie is rijk aan ijzer en antioxidanten, terwijl feta kaas zorgt voor een boost van eiwitten en calcium. Cherry tomaten voegen natuurlijke zoetheid en een uitbarsting van vitamine C. Deze combinatie is niet alleen heerlijk, maar ook boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten om je vol en tevreden te houden.

Tip:

 • Gebruik volkoren pasta om het vezelgehalte van uw maaltijd te verhogen.
 • Voeg wat gegrilde kip of zalm toe voor een extra eiwitboost. Beperk de hoeveelheid feta kaas om calorieën onder controle te houden.

2. Geroosterde groenten en geitenkaas

Het roosteren van groenten zoals courgette, paprika en aubergine brengt hun natuurlijke zoetheid naar voren en voegt diepte van smaak toe aan uw pastagerecht. Ze combineren met verkruimelde geitenkaas voegt een pittig en romig element toe. Deze combinatie is rijk aan vezels, vitaminen en mineralen, waardoor het een voedzame en vullende optie is.

Tip:

 • Gebruik een verscheidenheid aan kleurrijke groenten om het antioxidantgehalte van uw maaltijd te verhogen.
 • Kies een magere geitenkaas om calorieën onder controle te houden.
 • Voeg wat geroosterde noten of zaden toe voor een knapperige textuur.

3. Gegrilde kip en Pesto

Pesto is een caloriearme en smaakvolle saus gemaakt van basilicum, knoflook en olijfolie. In combinatie met gegrilde kip en volkoren pasta, zorgt het voor een bevredigende en eiwitrijke maaltijd. Deze combinatie is rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels, waardoor het een uitstekende optie is voor gewichtsverlies.

Tip:

 • Gebruik verse en hoogwaardige ingrediënten om je eigen pestosaus te maken. Gril kipfilet en snijd het dun om textuur toe te voegen aan uw pasta.
 • Voeg wat gestoomde broccoli of sperziebonen toe voor een extra dosis vitamines.

4. Champignons en spinazie met olijfolie en knoflook

Deze combinatie is niet voor niets een klassieker. Paddenstoelen bevatten weinig calorieën en veel vezels en antioxidanten, terwijl spinazie een boost aan ijzer en vitamines toevoegt. Olijfolie en knoflook voegen een rijke en hartige smaak toe zonder overtollige calorieën toe te voegen. Deze combinatie is niet alleen heerlijk maar zit ook boordevol voedingsstoffen en vezels.

Tip:

 • Gebruik een verscheidenheid aan paddenstoelen zoals cremini, shiitake en button om diepte van smaak toe te voegen.
 • Voeg wat geroosterde paneermeel toe voor een knapperige textuur. Beperk de hoeveelheid olijfolie die wordt gebruikt om calorieën onder controle te houden.

5. Linzen en plantaardige Bolognese

Linzen zijn een caloriearm en eiwitrijk ingrediënt dat kan worden gebruikt om een heerlijke en voedzame bolognese saus te maken. In combinatie met gebakken groenten en volkoren pasta, zorgt het voor een vullende en bevredigende maaltijd. Deze combinatie is rijk aan vezels, eiwitten en vitamines, waardoor het een uitstekende optie is voor gewichtsverlies.

Tip:

 • Gebruik rode of groene linzen voor een boost van eiwitten en vezels.
 • Voeg wat tomaten in blokjes toe voor een uitbarsting van vitamine C en lycopeen. Beperk de hoeveelheid olijfolie die wordt gebruikt om calorieën onder controle te houden.

6. Garnalen en courgette met citroen en knoflook

Garnalen zijn een caloriearm en eiwitrijk ingrediënt dat perfect past bij gebakken courgette en volkoren pasta. De toevoeging van citroen en knoflook voegt een heldere en citrusachtige smaak toe zonder overtollige calorieën toe te voegen. Deze combinatie is rijk aan eiwitten, vezels en vitamines, waardoor het een uitstekende optie is voor gewichtsverlies.

Tip:

 • Gebruik verse en duurzame garnalen om een caloriearme en eiwitrijke maaltijd te garanderen.
 • Voeg wat gehakte verse peterselie toe voor een uitbarsting van vitamine C en antioxidanten. Beperk de hoeveelheid citroensap die wordt gebruikt om calorieën onder controle te houden.

7. Broccoli en kalkoen gehaktballen

Kalkoen gehaktballen zijn een caloriearm en eiwitrijk alternatief voor traditionele rund-of varkensvlees gehaktballen. In combinatie met gestoomde broccoli en volkoren pasta, zorgt het voor een voedzame en vullende maaltijd. Deze combinatie is rijk aan eiwitten, vezels en vitamines, waardoor het een uitstekende optie is voor gewichtsverlies.

Tip:

 • Gebruik mager gemalen kalkoen om je eigen gehaktballen te maken.
 • Voeg wat gehakte uien en paprika ' s toe voor extra smaak en voedingsstoffen. Beperk de hoeveelheid olijfolie die wordt gebruikt om calorieën onder controle te houden.

Conclusie

Pasta hoeft niet off-limits te zijn als het gaat om gewichtsverlies. Door het te combineren met de juiste ingrediënten, kunt u een voedzame en bevredigende maaltijd maken die uw doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunt. Vergeet niet om volkoren pasta te kiezen, beperk de hoeveelheid gebruikte kaas en olijfolie en voeg veel groenten en eiwitbronnen toe om je vol en tevreden te houden. Met deze zeven pastacombinaties kunt u genieten van uw favoriete pastagerechten terwijl u toch uw doelstellingen voor gewichtsverlies bereikt.

Gerelateerde Berichten