Goed voor het hart, verlaagt cholesterol. Deze kleine vruchten zijn een echte gezondheidsbom

Goed voor het hart, verlaagt cholesterol. Deze kleine vruchten zijn een echte gezondheidsbom

Hoewel deze exotische vruchten klein zijn, bevatten ze veel gezondheidsvoordelen. Ze smaken heerlijk, vers of gedroogd. Ze moeten regelmatig worden gebruikt omdat ze een positief effect hebben op onze gezondheid.

het is een geweldige aanvulling op desserts, maar niet alleen. Ze kunnen rauw of gedroogd worden gegeten, en ze kunnen ook worden gebruikt om een heerlijke saus, sap of jam te maken. Waarom zou je ze in je dieet opnemen?

Rijk aan vezels en belangrijke mineralen Vijgen bevatten voedingsstoffen, daarom worden deze vruchten vooral gewaardeerd door mensen die proberen af te vallen. Vier gedroogde vijgen bevatten 100 calorieën en 14%. dagelijkse aanbevolen inname van oplosbare vezels om het cholesterol te helpen verlagen.

Vanwege het gehalte aan natuurlijke plantaardige stoffen zoals polyfenolen hebben vijgen antioxiderende eigenschappen. Ze helpen vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen en ontstekingen te bestrijden.

Ook diabetici waarderen deze vrucht. Studies hebben aangetoond dat ze door hun absciszuurgehalte kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Vijgen moeten ook worden gewaardeerd om hun gezondheidsbevorderende voedingsstoffen en vitaminen, zoals:

magnesium en calcium zijn belangrijk voor de cardiovasculaire gezondheid, dus dat is een andere reden om vijgen aan uw dieet toe te voegen.

Ze zijn goed voor de darmgezondheid

Naast de reeds genoemde polyfenolen bevatten vijgen ook . Beide ingrediënten helpen bij het verwijderen van kankerverwekkende stoffen die kunnen leiden tot de ontwikkeling van kanker. Daarnaast helpen ze ook weefsel-en DNA-schade te herstellen.

Mensen met spijsverteringsproblemen zullen vijgen zeker waarderen. Vijgenstroop kan mensen helpen die worstelen met constipatie. Uit een wetenschappelijk onderzoek bleek dat vijgen de meeste symptomen van constipatie verlichten. We hebben het over het verkorten van de stoelgang, het verminderen van de stoelgang en het verlichten van maagpijn.

Er moet echter aan worden herinnerd dat zowel verse als gedroogde vijgen vitamine K bevatten. daarom gebruiken mensen bloedverdunnende medicijnen, zoals

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor vijgen, dus ze moeten ze vermijden. En vanwege de vezels die ze bevatten, moet je de hoeveelheid fruit die je eet niet overdrijven, omdat overtollig fruit diarree kan veroorzaken.

Gerelateerde Berichten