Het ergste vet voor het hart, de darmen en de taille. Zorg ervoor dat u het uit uw dagelijkse dieet verwijdert

Het ergste vet voor het hart, de darmen en de taille. Zorg ervoor dat u het uit uw dagelijkse dieet verwijdert

Een gezond dieet kan niet zonder vetten. Helaas weten we niet allemaal welk vet als gezond kan worden beschouwd en welke vetten op de zwarte lijst moeten worden geplaatst. Deze keer laten we de slechtst mogelijke keuze zien – vet, waarvan de consumptie zowel de bloedsomloop, de spijsvertering als ons mentaal welzijn negatief beïnvloedt. Het ergste van alles is dat het verborgen zit in veel ogenschijnlijk gezonde producten.

Een gezond dieet is niet gemakkelijk, althans in het begin. Het kiezen van gezonde en voedzame producten vereist inspanning, vooral bij het winkelen, wanneer u de etiketten zorgvuldiger dan voorheen moet bekijken. Oliën van slechte kwaliteit in het dieet kunnen meer kwaad dan goed veroorzaken. Een daarvan is palmolie, een stille moordenaar verborgen in veel alledaagse producten.

Palmolie is schadelijk voor het hele lichaam

Er zijn veel redenen waarom het beter is om palmolie te vermijden. Het belangrijkste is natuurlijk onze gezondheid. Zelfs in kleine hoeveelheden is palmolie schadelijk voor het lichaam. Desondanks wordt het hartstochtelijk gebruikt door voedselproducenten om allerlei producten te maken omdat het een conserveermiddel is.

Belangrijke tip: als de houdbaarheidsdatum van een bepaald product langer is dan een jaar, is het het beste om zo ' n product niet te kopen. Daarnaast is het de moeite waard om aandacht te besteden aan hoe hoog hij op de lijst staat. Hoe hoger hoe erger.

De consumptie van palmolie is nauw verbonden met de zogenaamde leefstijlziekte. We eten palmolie met koekjes, snoepjes en andere snoepjes. Verzadigde zuren zijn het meest verantwoordelijk voor obesitas omdat ze de ophoping van vetweefsel bevorderen.

Effecten van het eten van palmolie

Wat is er mis met palmolie? Het antwoord is simpel: alles. Het is de moeite waard om te beginnen met het feit dat het het risico op hartaandoeningen verhoogt. Het consumeren van palmolie kan bijdragen: daarnaast kunnen producten die palmolie bevatten ook het risico op atherosclerose verhogen.

Het lichaam heeft vitaminen en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Die verkregen uit gefermenteerde voedingsmiddelen hebben een bijzonder gunstig effect op het spijsverteringsstelsel. Een dieet dat niet is verrijkt met deze basisingrediënten, die voornamelijk op basis van palmolie zijn, kan de spijsvertering voorkomen, verstoren en problemen in de stofwisseling veroorzaken.

Is palmolie kankerverwekkend?

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) waarschuwde in een van haar rapporten dat palmolie momenteel de meest kankerverwekkende is van de producten op de markt. Het blijkt dat het een bron van stoffen is die de ontwikkeling van kanker kunnen bevorderen. Het palmitinezuur in palmolie, aan de andere kant, vergemakkelijkt de verspreiding van kanker in het lichaam.

Gerelateerde Berichten