7 Super Voedingsmiddelen die verrassend veel eiwitten bevatten

7 Super Voedingsmiddelen die verrassend veel eiwitten bevatten

Bij eiwitrijk voedsel denken de meeste mensen aan vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Er zijn echter veel andere superfoods die verrassend veel eiwitten bevatten, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op een gezond dieet. In dit artikel verkennen we 7 superfoods die boordevol eiwitten zitten en je kunnen helpen om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen.

1. Quinoa

Quinoa wordt vaak een “superfood” genoemd vanwege het hoge eiwitgehalte en de vele voordelen voor de gezondheid. Eén kopje gekookte quinoa bevat ongeveer 8 gram eiwit, waardoor het een uitstekende bron van plantaardig eiwit is. Quinoa is ook glutenvrij, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met glutenintolerantie of coeliakie.

Waarom het een superfood is:

 • Rijk aan proteïne: Quinoa bevat alle negen essentiële aminozuren, waardoor het een complete eiwitbron is.
 • Glutenvrij: Quinoa is een geweldige optie voor mensen met glutenintolerantie of coeliakie.
 • Rijk aan vezels: Quinoa bevat veel vezels, die kunnen helpen bij het verlagen van cholesterol en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

2. Chia zaden

Chia zaden zijn een soort supervoedsel dat rijk is aan eiwitten en vezels. Een ons chiazaden bevat ongeveer 5 gram proteïne, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan smoothies, salades en gebakken producten. Chiazaden zijn ook rijk aan omega-3 vetzuren, die ontstekingen kunnen helpen verminderen en de gezondheid van het hart kunnen verbeteren.

Waarom het een superfood is:

 • Hoog in eiwitten: Chiazaden bevatten ongeveer 5 gram eiwit per ons.
 • Rijk aan vezels: Chiazaden bevatten veel vezels, die kunnen helpen bij het verlagen van cholesterol en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
 • Rijk aan Omega-3: Chiazaden zijn een rijke bron van omega-3 vetzuren, die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en de gezondheid van het hart te verbeteren.

3. Hennepzaden

Hennepzaad is een soort superfood dat rijk is aan eiwitten en essentiële vetzuren. Een ons hennepzaden bevat ongeveer 10 gram proteïne, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan smoothies, salades en gebakken producten. Hennepzaad is ook rijk aan omega-3- en omega-6-vetzuren, die ontstekingen kunnen helpen verminderen en de gezondheid van het hart kunnen helpen verbeteren.

Waarom het een superfood is:

 • Rijk aan proteïne: Hennepzaden bevatten ongeveer 10 gram proteïne per ons.
 • Rijk aan essentiële vetzuren: Hennepzaad is een rijke bron van omega-3 en omega-6 vetzuren.
 • Glutenvrij: Hennepzaden zijn glutenvrij, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen met glutenintolerantie of coeliakie.

4. Spirulina

Spirulina is een algensoort die rijk is aan proteïnen en antioxidanten. Een eetlepel spirulina bevat ongeveer 4 gram proteïne, waardoor het een geweldige toevoeging is aan smoothies en salades. Spirulina is ook rijk aan ijzer, calcium en vitamine B12, waardoor het een geweldige optie is voor vegetariërs en veganisten.

Waarom het een superfood is:

 • Rijk aan eiwitten: Spirulina bevat ongeveer 4 gram eiwit per eetlepel.
 • Rijk aan antioxidanten: Spirulina is rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en de gezondheid van het hart te verbeteren.
 • Rijk aan ijzer: Spirulina is een rijke bron van ijzer, wat het risico op bloedarmoede kan helpen verminderen.

5. Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn een soort superfood dat rijk is aan proteïne en magnesium. Eén ons pompoenpitten bevat ongeveer 7 gram proteïne, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan salades, smoothies en gebakken producten. Pompoenpitten zijn ook rijk aan zink, wat het immuunsysteem kan helpen versterken.

Waarom het een superfood is:

 • Hoog in eiwitten: Pompoenpitten bevatten ongeveer 7 gram eiwit per ons.
 • Rijk aan magnesium: Pompoenpitten zijn een rijke bron van magnesium, dat kan helpen het risico op hartaandoeningen te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.
 • Rijk aan zink: Pompoenpitten zijn een rijke bron van zink, wat het immuunsysteem kan helpen stimuleren.

6. Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn een soort superfood dat rijk is aan proteïne en vitamine E. Een ons zonnebloempitten bevat ongeveer 6 gram proteïne, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan salades, smoothies en gebakken producten. Zonnebloempitten zijn ook rijk aan selenium, dat het risico op kanker kan helpen verminderen.

Waarom het een superfood is:

 • Rijk aan eiwitten: Zonnebloempitten bevatten ongeveer 6 gram eiwit per ons.
 • Rijk aan vitamine E: Zonnebloempitten zijn een rijke bron van vitamine E, die kan helpen het risico op hartaandoeningen te verminderen en de gezondheid van de huid te verbeteren.
 • Rijk aan selenium: Zonnebloempitten zijn een rijke bron van selenium, wat het risico op kanker kan helpen verminderen.

7. Amarant

Amaranth is een soort supervoedsel dat veel eiwitten en vezels bevat. Een kopje gekookte amarant bevat ongeveer 9 gram proteïne, waardoor het een geweldige toevoeging is aan salades, smoothies en gebakken producten. Amaranth is ook rijk aan ijzer, calcium en vitamine E, waardoor het een geweldige optie is voor vegetariërs en veganisten.

Waarom het een superfood is:

 • Hoog in eiwitten: Amarant bevat ongeveer 9 gram eiwit per kopje.
 • Rijk aan vezels: Amarant bevat veel vezels, die kunnen helpen bij het verlagen van cholesterol en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
 • Rijk aan ijzer: Amarant is een rijke bron van ijzer, wat het risico op bloedarmoede kan helpen verminderen.

Kortom, deze 7 superfoods zijn verrassend eiwitrijk en kunnen je helpen om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen. Of je nu vegetariër of veganist bent, of gewoon meer proteïne aan je dieet wilt toevoegen, deze superfoods zijn een geweldige optie. Vergeet niet om altijd te kiezen voor hele, onbewerkte voedingsmiddelen wanneer dat mogelijk is en om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat je belangrijke veranderingen aanbrengt in je dieet.

Gerelateerde Berichten