5 beste functionele krachttraining voor gewichtsverlies

5 beste functionele krachttraining voor gewichtsverlies

Functionele krachtoefeningen zijn een uitstekende manier om uw lichaam te transformeren en gewicht te verliezen. Deze oefeningen gebruiken meerdere spiergroepen en simuleren bewegingen die we in ons dagelijks leven maken, waardoor ze zeer effectief zijn voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van onze algehele fitheid. In dit artikel zullen we vijf van de beste functionele krachtoefeningen bespreken die u kunt doen om uw gewichtverliesdoelstellingen te bereiken. Deze workouts helpen u niet alleen om vet te verbranden, maar verbeteren ook uw kracht, balans, coördinatie en stabiliteit.

1. Deadlift

De deadlift is een van de meest effectieve functionele oefeningen die u kunt doen voor gewichtsverlies. Het is een compound oefening die meerdere spiergroepen tegelijk doeltreffend traint, waaronder uw benen, billen, rug en core. Door het uitvoeren van deadlifts activeert u grote spiermassa's in uw lichaam, wat resulteert in een hogere calorieverbranding, zowel tijdens als na uw training.

Om de deadlift uit te voeren, begint u met uw voeten heupbreedte uit elkaar, met uw tenen iets naar buiten wijzen. Buig door uw knieën en houd uw rug recht terwijl u de gewichtschijf van de grond tilt. Houd uw armen recht en gebruik ze om de gewichtschijf te omvatten, terwijl u uw schouders naar achteren en omlaag houdt. Zorg ervoor dat uw blik recht vooruit is gericht en dat uw kern gespannen is. Ga langzaam terug naar de startpositie en herhaal dit. Het is belangrijk om te focussen op het gebruiken van uw benen en billen om het gewicht te tillen, in plaats van uw rug. Begin met een licht gewicht en werk geleidelijk aan zwaarder, naarmate u vaardiger wordt.

2. Squat

De squat is een fundamentele bewegingspatroon die enorm voordelig is voor gewichtsverlies en functionele kracht. Squats trainen uw beenspieren, billen, core en verbeteren zelfs uw balans en stabiliteit. Deze oefening simuleert de beweging van zitten en staan, wat het een zeer functionele beweging maakt in ons dagelijks leven.

Plaats uw voeten iets wijder dan heupbreedte uit elkaar om een squat uit te voeren, met uw tenen iets naar buiten wijzen. Houd uw borst omhoog, duw uw heupen naar achteren en buig uw knieën om naar een zittende positie te gaan, alsof u zich op een stoel gaat zitten. Zorg ervoor dat uw knieën niet voorbij uw tenen uitsteken en houd uw hielen op de grond. Druk in een gecontroleerde beweging op uw hielen om terug naar de startpositie te komen. Houd uw kern gespannen en uw blik recht vooruit. Voeg gewicht toe door halters of een barbell te gebruiken om de intensiteit te verhogen wanneer u vaardiger wordt.

3. Push-up

Push-ups zijn een uitstekende functionele oefening voor het hele lichaam en kunnen helpen bij gewichtsverlies en het verbeteren van de bovenlichaamssterkte. Ze trainen uw armen, borst, schouders en core, en verbeteren zelfs uw stabiliteit en balans. Push-ups kunnen overal worden uitgevoerd en vereisen geen apparatuur, wat ze tot een handige en toegankelijke oefening maakt.

Begin in een plankpositie met uw handen iets breder dan schouderbreedte uit elkaar en uw tenen aangetrokken. Houd uw lichaam recht en stabiel, van uw hoofd tot uw hielen. Buig uw ellebogen en daal langzaam naar de grond toe, terwijl u ervoor zorgt dat uw ellebogen naar achteren wijzen. Druk uzelf terug naar de startpositie door uw borst naar voren en uw armen te strekken. Houd uw kern gespannen en probeer te voorkomen dat uw heupen zakken of uw onderrug inzakt. Als u een beginner bent, kunt u beginnen met knie-push-ups en geleidelijk overgaan op volledige push-ups wanneer u sterker wordt.

4. Getrapte Lunges

Getrapte lunges zijn een fantastische functionele oefening die uw benen, billen en core trainen, en tegelijkertijd uw balans en stabiliteit verbeteren. Deze oefening simuleert de beweging van het lopen en is zeer effectief voor het versterken van uw onderlichaam en het verbranden van calorieën.

Begin met uw voeten heupbreedte uit elkaar en stap vervolgens met één voet vooruit in een lunge-positie. Buig beide knieën en daal tot uw achterste knie bijna de grond raakt. Zorg ervoor dat uw voorste knie zich recht boven uw enkel bevindt en niet voorbij uw tenen uitsteekt. Duw uzelf terug naar de startpositie en stap vervolgens met hetzelfde been naar achteren in een achterwaartse lunge. Herhaal dit proces, wisselend tussen voorwaartse en achterwaartse lunges met hetzelfde been, en wissel vervolgens van been. Houd uw bovenlichaam recht en uw kern gespannen tijdens de beweging. U kunt de intensiteit verhogen door halters of een barbell aan uw oefening toe te voegen.

5. Plank met Beenliften

De plank is een uitstekende oefening voor het versterken van de core, en door er beenliften aan toe te voegen, verandert u het in een volledige functionele oefening die ook uw benen en billen traint. Deze oefening verbetert uw stabiliteit, balans en kracht, en helpt tegelijkertijd bij gewichtsverlies.

Begin in een plankpositie met uw handen recht onder uw schouders en uw tenen aangetrokken. Houd uw lichaam recht en uw kern gespannen. Til uw rechterbeen op en breng uw hiel naar uw bil, terwijl u ervoor zorgt dat uw heupen niet omhoog of omlaag bewegen. Breng uw rechterbeen terug naar de startpositie en herhaal dit met uw linkerbeen. U kunt ook beide benen tegelijk optillen voor een grotere uitdaging. Houd uw blik gericht op de grond en probeer uw romp stabiel en recht te houden. Begin met sets van 30 seconden en werk geleidelijk aan naar langere periodes.

Gerelateerde Berichten