7 eetgewoonten om een dikke taille in 30 dagen slanker te maken

7 eetgewoonten om een dikke taille in 30 dagen slanker te maken

Een slanke taille is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar is ook een indicator van een gezonde levensstijl. Als je je dikke taille wilt verminderen, zijn hier zeven eetgewoonten die je in 30 dagen kunnen helpen je doel te bereiken:

Verminder je calorie-inname

Een van de belangrijkste factoren bij het slanker worden is het verminderen van je dagelijkse calorie-inname. Het is belangrijk om een calorie-deficit te creëren, wat betekent dat je minder calorieën consumeert dan je verbrandt. Dit kan bereikt worden door bewuster te worden van de calorieën in verschillende voedingsmiddelen en dranken. Begin met het bijhouden van een voedingsdagboek om een beter begrip te krijgen van je huidige calorie-inname. Gebruik vervolgens online hulpmiddelen of apps om de calorieën in verschillende voedingsmiddelen te leren kennen en te begrijpen welke voedingsmiddelen calorieën toevoegen zonder veel voedingswaarde te bieden.

Het verminderen van je calorie-inname hoeft niet drastisch te zijn om effectief te zijn. Een klein calorie-deficit van 500 calorieën per dag kan er in een week al voor zorgen dat je bijna een pond (ongeveer 0,5 kg) aan lichaamsvet verliest. Zorg ervoor dat je niet te snel of te drastisch vermindert, omdat dit ongemak, honger en onvervulde verlangens kan veroorzaken, wat het moeilijker maakt om je plan vol te houden.

Eet meer eiwitten

Eiwitten zijn essentieel voor gewichtsverlies en het verminderen van je taille. Eiwitten verhogen het gevoel van volheid, verminderen honger en helpen bij het behouden en stimuleren van spiermassa tijdens het afvallen. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende eiwitinname om spierverlies te voorkomen, vooral wanneer je minder calorieën consumeert. Goede eiwitbronnen zijn magere vleeswaren, gevogelte, vis, eieren, bonen, peulvruchten en zuivelproducten.

Probeer bij elke maaltijd een portie eiwit te eten en kies voor eiwitrijke snacks zoals amandelboter op appelplakjes, Griekse yoghurt met bessen of een handje ongezouten noten. Een algemene richtlijn voor de dagelijkse eiwitinname is 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Als je echter actief probeert af te vallen, kan het verhogen van je eiwitinname tot 1,2-1,5 gram per kilogram lichaamsgewicht helpen bij het behouden van spiermassa en het stimuleren van gewichtsverlies.

Vermijd geraffineerde koolhydraten

Geraffineerde koolhydraten, zoals witbrood, witte rijst, koekjes, snoep en suikerrijke dranken, kunnen bijdragen aan een dikke taille. Deze voedingsmiddelen verhogen de bloedsuikerspiegel snel en kunnen leiden tot een piek en een crash, wat resulteert in honger en verlangens kort na het eten. Ze bieden ook weinig tot geen voedingswaarde en kunnen de insulinespiegel verstoren, wat het moeilijker maakt om vet te verbranden.

In plaats van geraffineerde koolhydraten te kiezen, ga dan voor complexe koolhydraten zoals volkoren brood en pasta, bruine rijst, quinoa, fruit, groenten en peulvruchten. Deze voedingsmiddelen bevatten meer vezels en voedingsstoffen, waardoor ze langer een verzadigd gevoel geven en helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Ze helpen ook bij het verminderen van het risico op hartziekten en diabetes.

Eet meer vezels

Vezels zijn essentieel voor een gezond spijsverteringskanaal en kunnen helpen bij het verminderen van je taille. Vezels geven een verzadigd gevoel, vertragen de spijsvertering en helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Er zijn twee soorten vezels: oplosbare vezels, die helpen bij het verlagen van cholesterol en het reguleren van de stoelgang, en onoplosbare vezels, die helpen bij het voorkomen van verstopping en het toevoegen van bulk aan de stoelgang.

Goede bronnen van vezels zijn bonen, peulvruchten, groenten, fruit, zaden, noten en volkoren producten. Volwassenen moeten streven naar ten minste 25 gram vezels per dag voor vrouwen en 38 gram per dag voor mannen. Zorg ervoor dat je je vezelinname geleidelijk verhoogt en dat je voldoende water drinkt, omdat vezels water absorberen en kunnen leiden tot verstopping als je niet genoeg water drinkt.

Drink meer water

Water is essentieel voor een gezond lichaam en kan ook helpen bij het verminderen van je taille. Water helpt bij het onderdrukken van de eetlust, het stimuleren van de stofwisseling en het houden van een gezond spijsverteringskanaal. Het vervangen van suikerrijke dranken door water kan ook helpen bij het verminderen van de totale calorie-inname, wat bijdraagt aan gewichtsverlies.

Streef naar acht tot tien glazen water per dag en nog meer als je actief bent of in een warm klimaat leeft. Als je worstelt met het drinken van genoeg water, probeer dan het toevoegen van smaak aan je water met schijfjes citroen, limoen of verse munt. Je kunt ook onthette drinken of eet waterrijk fruit en groenten, zoals watermeloen, komkommer en sinaasappels.

Beperk het eten van buiten de thuisomgeving

Eten buiten de deur, of het nu gaat om restaurants, fastfood of kant-en-klare maaltijden, kan vaak leiden tot een hogere calorie-inname en minder gezonde keuzes. Deze maaltijden bevatten vaak meer calorieën, vet en zout dan zelfgemaakte maaltijden en bieden minder voedingswaarde. Het bereiden van maaltijden thuis geeft je meer controle over de ingrediënten en portiegroottes, wat essentieel is voor gewichtsverlies.

Probeer het aantal maaltijden dat je buiten de deur eet te beperken tot een minimum en kies, wanneer mogelijk, voor gezondere opties. Als je uit eten gaat, kijk dan van tevoren online naar het menu om gezondere keuzes te kunnen maken. Overweeg ook om de helft van je maaltijd mee naar huis te nemen, omdat restaurantporties vaak groter zijn dan een normale portie.

Eet bewust en let op je porties

Mindful eten is een krachtige techniek om je relatie met voedsel te veranderen en je taille te verminderen. Het omvat het eten met aandacht, zonder afleiding, en het luisteren naar de signalen van je lichaam over honger en verzadiging. Door langzaam en bewust te eten, kun je beter genieten van je voedsel en ben je meer in staat om te stoppen als je vol bent.

Portiegrootte is ook belangrijk. Gebruik kleinere borden om je porties te controleren en vul je bord aan met meer groenten en salades. Eet langzaam en stop als je je vol voelt, ook al heb je nog eten op je bord. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je hersenen het signaal ontvangen dat je vol bent, dus neem je tijd en geniet van je maaltijd.

Gerelateerde Berichten